kunstenaars

AHMED KLEIGE

Ahmed Kleige is een Syrische kunstenaar die momenteel in Nederland verblijft in afwachting van de behandeling van zijn asielaanvraag.

Ahmed Kliege is in 1964 geboren in Aleppo Syrië. Hij studeerde af in chemie aan de universiteit, maar is nooit op dit terrein werkzaam geweest. In plaats daarvan  begon hij te schilderen en volgde de opleiding aan het  “Fathi Mohamed Fine Arts Center”. Hij leefde en werkte voorheen  in Homs, Syrië  en Beirut, Libanon.In die laatste plaats had hij ook verschillende exposities:  in het Unesco Palace, the American University of Beirut  en het Sursock Museum. Hij had een solo-expositie in de Zamaan Gallery in Beirut en het Operahuis in Damascus.

Ruim een half jaar geleden ging hij op weg naar Engeland, waar hij familie heeft wonen. Uiteindelijk kwam hij niet verder dan Nijmegen, waar hij bij vrienden onderdak vond en een asielaanvraag heeft ingediend.

Zijn ervaringen van het afgelopen jaar heeft hij, onder de titel “Migratie”verwerkt in de 48 doeken die op de expositie te zien zijn. Het materiaal hiervoor is hem door vrienden ter beschikking gesteld en de huiskamergalerie heeft hem gesponsord om de werken tentoonstellingsgeschikt te maken.

meer informatie over Ahmed Kleige is te vinden via fecebook:

werken van Ahmed Kleige
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image