actueel

01-11-2014 | Beeldhouwen in de vakantie

Ik heb de afgelopen vakantiemaanden een vijftal dagen besteed aan de kennismaking met beeldhouwen. Dat is me niet slecht bevallen. Het hakken, vijlen en schuren heeft een zeer ontspannende invloed.

Daar hielp de omgeving ook bij mee. Gelukkig was het elke dag goed weer en konden we in de boomgaard staan. Steun op de achtergrond werd verzorgd door Ferai Kasvinge, een Zimbabwiaanse beeldhouwer. Ik had deze gelegenheid via internet gevonden, met plezier geef ik het adres door, want een bezoek aan de tuin van de eigenenaar Bas Nijssen is absoluut de moeite waard: www.bany.nl

De laatste steen die ik bewerkte, een zwarte, wou ik tot een pinguin transformeren, maar ik kreeg geen greep op de vorm. Het leek eerder een eeekhoorn te worden. Toen ik daarmee aan het worstelen was, bekeek ik het beeld eens van de andere kant. Daar stonden zomaar ineens twee mensen die elkaar omhelsden, Dat heb ik vervolgens verder uitgelicht met dit tevredenstemmend resultaat. Maar als je het beeld omdraait, kun je nog steeds de eekhoorn zien.

Tot zover de amateurkunst, nu ga ik mee weer bezig houden met het laten zien van werk van professionals!