actueel

22-03-2019 | Eerste expositie Sunday Gallery Breda

Op zondag 7 april start met eeen expositie van gouaches van Leon Tebbe de Sunday Gallery in Breda

Leon Tebbe werd in 1949 in Breda geboren en woont sinds zijn twintigste in Arnhem. Hij studeerde daar aan de Academie voor Beeldende Kunst van 1969-1974. Van 1991 tot 2013 heeft hij gedoceerd aan Artez Arnhem.
Op de expositie toont hij kleine, verfijnde gouaches, ge├»nspireerd op zijn achtertuin gelegen in het statige Spijkerkwartier. Ook zijn er “juwelenkistjes” te zien, houten doosjes die hij belijmd heeft met afdrukken van eigen houtsnedes.

De expositie zal om 13.30 uur officieel worden geopend door de Bredase wethouder van Cultuur Marianne de Bie en is tot 17.00 uur te bezichtigen.

Voortaan staan de zondagen dat L’Ago B aan de Veemarktstraat 33 open is, in het teken van de kunst. Eigenaresse en modeontwerpster Olga Buise organiseert, in samenwerking met Joke van Doorne van voorheen “ Huiskamergalerie Van leuke mensen, de dingen die blijven” in Arnhem, in haar winkel tentoonstellingen en evenementen om de zondagen nog aangenamer door te kunnen brengen.

Zo zal op 14 april de expositie van Leon Tebbe nogmaals te zien zijn en vindt er tevens om 15.00 uur een vraaggesprek met de kunstenaar plaats. Onderwerpen daarbij zijn zijn inspiratiebronnen, de techniek van gouaches en verlijmen, zijn overige werk en zijn liefde voor Breda.
Op zondag 19 mei wordt de sfeer van het Parijse Monmartre opgeroepen met schilderende kunstenaars en bijpassende expositie.

De exposities in de Sunday-Gallery zijn te bezichtigen van 12.00 uur - 17.00 uur. Naast mode en kunst vindt U in de winkel ook unieke bijpassende producten van Nederlandse (en ook Bredase!) makers.
Voor actuele informatie over het programma kunt U kijken op de facebook-pagina van L’Ago B.