actueel

11-07-2015 | opening Trio Collage

De hittegolf deed zich nog goed voelen, maar dat weerhield de kunstliefhebbers niet van hun gang naar de huiskamergalerie op deze zondagmiddag.

Er was veel belangstelling voor de collages van Loes van Schaaijk, Petra de Vries en Jet altenburg. In mijn openingspraatje ben ik vooral ingegaan op de eigen werkwijze van de kunstenaressen, die fascinerend verschillend is:

Jet die met een mesje nauwkeurig nieuwe fotobeelden componeert, waarin ze haar versie van de werkelijkheid laat zien (vaak voorzien van een humoristische of kritische titel;

Petra die haar eigen tekeningen knipt en weer plakt om gelaagdheid in haar portretten te brengen vanuit de vraag: wie ben je echt en wat laat je zien?;

En Loes, die haar papier laat spreken: door de geschiedenis, textuur, afbeeldingen , vormen en dikte ontstaat het verhaal van haar kunstwerken die zorgvuldig geknipt en geplakt zijn.

 

Gelukkig konden we na de opening ook in de tuin verblijven, waar er, in tegenstelling tot al mijn andere openingen, veel meer water dan prosecco werd gedronken! Maar gezellig was het wel!