actueel

08-04-2015 | Kunstfietstoute

‘U bevindt zich in Arnhem’ kunst-fiets-route, zaterdag 18 en zondag 19 april, 12.00 - 17.00 uur

Het platform Beeldende Kunst Arnhem organiseert alweer voor de derde keer de kunst-fiets-route ‘U bevindt zich in Arnhem’. Aan deze fietsroute doen dit jaar maar liefst negentien Arnhemse beeldende kunst organisaties mee. Naast beeldende kunst is er ook veel extra’s te beleven. Zo is er bijvoorbeeld poëzie op verzoek bij Circa…dit, ontmoeten toffe dichters en artiesten elkaar bij Luchtkasteel en biedt Kunst op de Koffie u een prachtig uitzicht vanaf het dak van gebouw De Enk. Maar kunt u ook luisteren naar verhalen over Arnhemse duivels en heksen uit de 16e eeuw in het Erfgoedcentrum of een ontdekkingsreis per fiets maken door het Verborgen Landschap. Daarnaast zijn er rondleidingen in Museum Arnhem en Open Huis bij Plaatsmaken. Kortom: de diversiteit in aanbod is groot en geeft een goed beeld van wat Arnhem op het gebied van beeldende kunst te bieden heeft.

 

Nieuw dit jaar is dat er zowel op zaterdag als op zondag gefietst kan worden. Wat blijft is dat iedere locatie tevens een startpunt is en men daar ook de fietsroutekaart kan ophalen. Aan de hand van deze routekaart bepaalt iedereen zijn eigen route. Dit jaar is er ook via de website een interactieve online routekaart beschikbaar voor op de smartphone. De inmiddels bekende rode cirkel als herkenningspunt van de locaties blijft ook dit jaar onmiskenbaar het beeldmerk van de fietsroute.

 

Als extra worden de fietsers dit jaar ook attent gemaakt op de kunstwerken in de openbare ruimte. Dat zijn er behoorlijk wat in Arnhem en een aantal daarvan is opgenomen in de route. Op de kaart vindt u ook een kleine selectie uit het vele natuurschoon van Arnhem en omgeving. Bijvoorbeeld de Groene Bedstee in park Mariëndaal of het prachtige natuurgebied Meinerswijk rondom de steenfabriek.

 

Praktische informatie

Datum: 18 en 19 april van 12.00 - 17.00 uur

Locaties en startpunten: Alicia Winters Galeria, Circa…dit, Erfgoedcentrum Rozet, Galerie STIJL, Galerie in de Kerkstraat, GBK, Huiskamergalerie Van leuke mensen, Kunst op de Koffie, Luchtkasteel, Memorarium Gelderland, Motel Spatie, Museum Arnhem, Plaatsmaken, Sonsbeek ’16, Studio Omstand, Suze May Sho, TAPE, toART en Verborgen Landschap.

Routekaarten: gratis verkrijgbaar bij de startpunten. Via de website is er een interactieve online routekaart beschikbaar voor op de smartphone: www.beeldendekunstarnhem.nl/fietsroute

Meer informatie over programma en locaties: www.beeldendekunstarnhem.nl

 

Organisatie

De kunst-fiets-route is een initiatief van Beeldende Kunst Arnhem. In dit Platform, dat eind 2012 startte, zijn 21 Arnhemse beeldende kunstinstellingen vertegenwoordigd. Het platform - dat juridisch is ondergebracht bij St. Plaatsmaken - heeft van de gemeente Arnhem de opdracht gekregen om de aandacht en de markt voor beeldende kunst te vergroten bij publiek en bedrijfsleven. Beeldende Kunst Arnhem doet dit door kansen te signaleren en daar op in te spelen met originele projecten en een gezamenlijke marketing. Een breed publieksbereik, juist ook bij mensen die minder affiniteit hebben met beeldende kunst, staat altijd voorop.

 

De kunst-fiets-route is financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Arnhem

Sponsoren: Caspar Arnhem