actueel

01-06-2015 | impressie kunstenaarsgesprek Ellen Boersma

Äls ik teken, is de eerste lijn die ik op papier zet een fout, want het doorbreekt de volmaaktheid van het lege papier.

De rest van de lijnen die ik zet zijn een poging om die fout zo veel mogelijk te herstellen", aldus Ellen, die er ook bij vertelde dat ze soms een dag over een lijn deed en dan het gevoel had hard gewerkt te hebben. Er gaat dus heel wat denkwerk gepaard met haar creaties. En ook bij het beschouwen kun je er over blijven denken. Daarom maakt ze vaak een ring aan haar kleinere werk, zodat je het aan je vinger vanuit verschillende hoeken kunt bekijken.

Het is "toeval" dat die ronde vorm ook in de foto's van Rob terug komt, in de vorm van de ronde reflector die Ellen in het landschap ophoudt. Daar is het rondje een soort ankerpunt voor je oge: " ïf you can see it, it is not there" .

Na opleidingen in Schoonhoven, kunstacademie Haarlem en Rijksacademie ging Ellen broodbakken. De kunstwereld trok haar niet en omgekeerd. Wel bekwaamde zij zich in restauratiewerk. De mogelijkheid vrijblijvend een atelier te betrekken gaf haar een paar jaar geleden het zetje om weer te gaan creeëren. Tekenen met draad, noemt ze het werk waarbij fascinerende ruimtelijke vormen ontstaan.

En het bevalt haar (en de bezoekers) dus voorlopig blijft ze actief in haar atelier.