actueel

31-12-2011 | Het jaar is rond

Het jaar is rond. Ik wens iedereen een heel gezond 2012 toe, met veel tijd om van kunst te genieten. Het afgelopen jaar heb ik geen moment de keuze om een galerie te starten betreurd.

Het waren stuk voor stuk waardevolle en bijzondere ervaringen.

De eerste expositie met met Annelies van den Akker en Anton Geerlings blijft altijd een warm plekje in mijn hart houden. Leuk was ook het intermezzo met de flits-expositie van Megume Karube. De expositie met Janske Hombergen en Poike Stomps moet iedereen in gedachten houden, U gaat vast meer van deze jonge kunstenaars horen. Blij was ik ook met de medewerking van Joanna Crone, door haar jurken ging de modebiennale niet ongemerkt aan de galerie voorbij, En dan Gera, damals, dat was de meest inhoudelijke tentoonstelling. Indrukwekkend ook met het afscheid van Frank van der Weide.

Bij die expositie heb ik ook een start gemaakt met de kunstenaarsgesprekken, iets wat ik zeker van plan ben om te continueren.

Hanni and friends was met afstand de vrolijkste en vrouwelijkste exposite het afgelopen jaar. Fijn dat ik op die manier meer kunstenaars heb leren kennen.

Tot slot het avontuur met de muziektekening van Hans Gorter, de meest beweeglijke expositie van dit jaar. De tijdelijke verhuizing naar Musis heeft goed uitgepakt gezien het grote aantal bezoekers, dat ook daarna nog naar de galerie is gekomen.

 

En sinds kort vind ik het ook zo erg niet als er eens even géén bezoekers in de galerie aanwezig zijn. Dan werk ik namelijk aan de sieraden die hier afgebeeld zijn. Ze zijn gemaakt van reststoffen uit de textiel industrie. Elk model is vernoemd naar de draagster van het eerste exemplaar.