actueel

26-05-2013 | expositie Maria Diduch

Onder de titel "Modesign in Paper-art" exposeert Maria Diduch vanaf 31 mei haar papierkunst. De objecten die ze laat zien zijn geinspireerd op mode, zoals een installatie van jurken.

*Maria Diduch, 1947, heeft haar opleiding genoten in de jaren 1967-73 op de kunstacademie van Lodz, Polen. Zij heeft in 1973 haar diploma cum laude behaald in de schilderkunst, modeontwerp en sieradenontwerp. Sindsdien heeft zij zich gespecialiseerd in het vervaardigen van objecten uit papierpulp.

Ze woont en werkt al veertig jaar in Nederland en heeft haar atelier in Huissen. De inspiratie voor haar driedimensionale werken vindt zijn oorsprong in het modeontwerp. Zij schept haar werk uit natte papierpulp, dat gecombineerd en geïntegreerd wordt met andere materialen, zoals textiel. Daaruit worden objecten  vervaardigd in de vorm van kledingstukken of accessoires als tassen en schoenen.

Haar werk is op diverse internationale exposities en wedstrijden erkend en geprezen. Haar grootste succes is het ontvangen van de Grand Prix uit handen van Koningin Fabiola op de Internationale Kantbiënnale in Brussel in 2002 voor het werk „De Tederheid van het Bestaan”.

 

 

De officiële opening is zondagmiddag 2 juni om 15.00 uur.

 Op zondagmiddag 23 juni vindt om 15.00 uur een kunstenaarsgesprek plaatst.

Uw aanwezigheid bij deze gelegenheden wordt zeer op prijs gesteld.  Indien U verhinderd bent ontvang ik U graag tijdens de reguliere openingstijden van de galerie:

vrijdag, zaterdag en ter gelegenheid van de Modebiennale ook  elke zondag van 12.00 – 17.00 uur.