actueel

05-08-2011 | expositie DAMALS GERA - ARNHEM NU geopend

Met de aanlevering van de werken van Gijs Verschoor en het indrukwekkende doek van Frank van der Weide is de inrichting van de expositie mooi op tijd compleet.

Gisteren zijn ook het merendeel van de schriftelijke uitnodigingen op de bus gedaan. Daarnaast heb ik een persbericht verzonden over de kunstenaarsgesprekken:

                                            Kunstenaarsgesprek op  zondagmiddag

Een conglomeraat is “een toevallige samenvoeging van ongelijke delen”.

Het werk van de zeven kunstenaars die onder de noemer “het conglomeraat” in de huiskamergalerie exposeren is zo verschillend dat deze term gerechtvaardigd lijkt.

Maar is het allemaal wel toevallig?  Hoe kwamen deze kunstenaars bij elkaar? Hoe kwamen zij twintig jaar geleden in Gera terecht voor een , getuige de vele krantenknipsels , zeer succesrijke tentoonstelling?

Deze vragen ga ik zondagmiddag stellen aan René Kijne, beheerder van het archief van de kunstenaarsgroep en initiator van deze expositie.  Daarnaast stel ik hem vragen over de installatie van krantencollages en gedichten die hij toont.

Het  gesprek vind plaats op 7 augustus om 15.00 uur in huiskamergalerie “van leuke mensen, de dingen die blijven”,  Paul Krugerstraat 4 in Arnhem.

Op 14 augustus spreek ik met Jan van Krieken van Huessen over zijn werk en op 21 augustus zal Leo van Voorst mijn vragen beantwoorden. Eveneens vanaf 15.00 uur.

 

Joke van Doorne